איך הכי טוב לאכול פיצה?

והכי חשוב, מה צריך לעשות לפני שמתחילים לאכול?

מאת: אוהד אטינגר

תגידו אתם באמת, איך אוכלים פיצה? חותכים אותה למשולשים, מחזיקים בחלק הקשה ונוגסים בתיאבון.

נכון?

ברור שכן. זאת הדרך המקובלת בעולם לאכול פיצה.

אבל יש בדרך זו גם חסרונות…

מכירים את זה שאתם אוכלים פיצה, נהנים מכמות אדירה של גבינה צהובה, עגבניות ופטריות שנמצאות בקצה המשולש, וכשמגיעים לסופה של המנה, אתם נשאר עם בצק קשה ועירום מתוספות?

יש כאלו שדווקא אוהבים את החלק הפריך הזה, שמבחינתם נותן טעם מיוחד לסיום הארוחה הטעימה.

אבל רוב האנשים דווקא אוהבים יותר את החלק הפנימי והגדוש בתוספות.

עבורם יש פתרון שמציעים מומחי פיצה איטלקיים, הטוענים כי הדרך הנכונה לאכול פיצה היא ככה:

לוקחים פיצה אישית, עיגול קטן, ומקפלים אותו לחצי עיגול, לאחר מכן מקפלים שוב, לרבע, ואוכלים. כך בעצם מרוויחים שכל חלקי הפיצה נאכלים יחד, החלק הרך והרטוב, יחד עם השוליים הקשים והשרופים.

לא נשמע לכם טעים?

לא נורא.

אתם יכולים להמשיך ולהחזיק במשולשים ולאכול כמו שנהגו אבותינו (:

ואם חשבתם לאכול את הפיצה עם סכין ומזלג, שיהיה לכם לבריאות. זה יכול להיות פתרון נחמד, אבל ת'אמת… אני לא חושב שתרגישו בדבר הזה טעם של פיצה…

אבל רגע, אל תברחו, את הדבר הכי חשוב כמעט שכחנו. מה צריך לעשות לפני שאוכלים פיצה?

לבדוק את הכשרות שלה כמובן!

פנו לבעל הפצריה, ובקשו ממנו שיציג בפניכם את התעודה של הרב הנותן את הכשרות במקום.

בדרך כלל התעודה הזאת תלויה במקום גלוי בחנות.

אבל למה בכלל צריך תעודת כשרות לפיצה?

מה כבר יכול להיות לא כשר בפיצה??

הרבה מאוד!

קודם כל משגיחי הכשרות מקפידים על ניפוי הקמח שממנו מכינים את המאפה, מחשש שאולי יש בו תולעים או חרקים, תופעה מצויה מאוד בקמח לא מנופה כשהוא מוחזק בכלים תעשייתיים.

משגיח הכשרות מוודא כמובן שהתנור בו אופים את הפיצה אינו משמש חלילה לאפיית מוצרים בשריים, מה שהופך את הפיצה לטריפה בגלל התערובת של בשר וחלב (הגבינה הצהובה).

תעודת כשרות מלמדת גם על כך שבעל החנות מכר את החמץ שלו לפני פסח, וכך אנחנו מונעים מעצנו את האיסור לאכול 'חמץ שעבר עליו הפסח'.

הוא מוודא שמהבצק הופרשה חלה כשיש צורך בך מבחינת ההלכה!

חשש נוסף שיש בפיצה הוא החשש מפת עכו"ם, במקרה שהפיצרייה מעסיקה גם עובדים שאינם יהודיים. וזה תפקידו של המשגיח, לוודא שהפיצה נאפית על ידי יהודים בלבד.

ומה עם חומרי הגלם שמהם מכינים את הפיצה?

האם העגבניות שמהן הוכן הרסק היו מעושרות? האם הופרשו תרומות ומעשרות מהחיטה שממנה נטחן הקמח?

ובכלל, בפיצה מכניסים גם כל מיני חומרים תעשייתיים, שאנחנו צריכים לוודא שהם כשרים לפני שאנחנו מכניסים אותם לפה.

תעודת הכשרות חוסכת מאתנו את כל השאלות הללו, ואנחנו סומכים על הגוף שנותן את הכשרות לעסק, שהוא דואג לבדוק וערוך ביקורות שוטפות כדי למנוע חששות בתחום הכשרות.

אז זהו!

מקפידים לאכול רק פיצה עם כשרות מוסמכת!

וכמובן גם לא שוכחים לברך עליה לפני ואחרי האכילה.