החג – ימיו דיניו ומנהגיו
א. ליל החג מדליקים נרות ומברכים "להדליק נר של יום טוב" כבכל חג, ואם חל בשבת מברכים "להדליק נר שלקרא עוד...
א. ליל החג מדליקים נרות ומברכים "להדליק נר של יום טוב" כבכל חג, ואם חל בשבת מברכים "להדליק נר שלקרא עוד...
היום השביעי של חג הסוכות נקרא "הושענא רבא", על שם התפילות הרבות שאומרים ביום זה שהמילה "הושע – נא" חוזרתקרא עוד...
״כבר חמש שאני בונה כאן סוכה, ולא אמרת כלום״ - התגונן אדון מילר. ״עד היום לא הפריע לי כי היה כאן מחסן, אבל עכשיו יש לי כאן חדר וזה ממש מפריע״ טען מר לוי. אז מה עושים, הצדק עם מי?
מחפש חוויה לא שגרתית? רוצה להרגיש מהי שמחה אמיתית, כזאת שפורצת יישר מהלב ומרימה אותך לשיא רוחני שלא הכרת? בחג הסוכות יש לך הזדמנות מצוינת לטעום חוויה כזאת. כל מה שצריך לעשות הוא לפנות את אחד הלילות במהלך החג ולהצטרף לאירוע המכונה ״שמחת בית השואבה״.
עשיית הסוכה זמן עשייתה מתחילים מיד במוצאי יום הכיפורים בהכנות לעשיית הסוכה כדי לקיים את הפסוק "ילכו מחיל אל חיל"קרא עוד...
הכוחות הזרים הם: הטבע והאדם. שניהם אלילים של העולם הבלתי יהודי. סכך הסוכה שולל את שניהם. הסכך אינו כשר כאשר הוא מחובר לקרקע או שהוא עשוי כלי, הוה אומר: ״שלא יהיה שייך לטבע החי וגם לא לתחום שלטונו של האדם״.
ברחבת הכותל המערבי נערכים לקליטת מאות אלפים בחג הסוכות. סוכות חדשות יחנכו בטקס בחול המועד בשילוב שמחת בית השואבה.
כשתיארו חכמינו את ״שמחת בית השואֵבָה״ שהתקיימה בחג הסוכות בבית המקדש, הם אמרו: ״מי שלא ראה שמחת בית השואבה, לא ראה שמחה מימיו״.
"ולקחתם לכם ביום הראשון פרי עץ הדר כפות תמרים וענף עץ עבות וערבי נחל ושמחתם לפני ה' אלוקיכם שבעת ימים"קרא עוד...
שמחת תורה כ"ב תשרי - 1 באוקטובר
שווקי העיר עמוסים לעייפה בימים אלו שבין יום הכיפורים לסוכות... האנשים רצים הלוך ושוב מדוכן למשנהו בחיפוש אחר ארבעת המינים, אחר רכישת סכך לסוכתם...
כולנו רוצים חיים מאושרים. זה נשמע קל, אבל משום מה קשה ליישם את זה.
מה זה פיטם? איך הדס נעשה משולש? ואיפה צריך לפצח גרעינים בחג הסוכות? כל מה שרציתם לדעת על חג הסוכות ולא היה לכם את מי לשאול
"ביום השמיני עצרת תהיה לכם כל מלאכת עבודה לא תעשו" (במדבר כ"ט)
שיעורו על האתרוג להיות לפחות כגודל ביצה, כ-58 סמ"ק. ראוי לאכילה האתרוג צריך להיות ראוי לאכילה כלומר שיהיה בוקרא עוד...
מי חייב בסוכה? האם חולה פטור מן הסוכה? מה היא הגדרת "מצטער"? מעניני חג הסוכות
נצטווינו בשתי מצוות שינחו אותנו בדרכנו בתחילת השנה החדשה הבאה עלינו לטובה: שבו בסוכה, בדירת ארעי, כדי לדעת שדירת הקבע נבנית לנו שם, למעלה. טלו את ארבעת המינים המסמלים את כל שדרות העם, אגדו אותם יחדיו.
דייר בבית משותף, (ניצל את ההזדמנות ששכנו נעדר מביתו) הוציא מרפסת מדירתו לחצר או לגינה משותפת מבלי לקבל רשות על כך. והמרפסת מאפילה על חלון שכנו. נמצא שהוא משתמש בגזל, באויר הגינה או החצר השייכים לשכנים. הנכון הדבר?
חג הסוכות, ט"ו תשרי תשפ"א - 3 באוקטובר 2020 | שמחת תורה כ"ב תשרי - 10 באוקטובר 2020
סיפור יפהפה על ויכוח עז שניטש בין רב חשוב ובין מגדל אתרוגים שרצה להעניק לו מתנה.
צעד ראשון – שמירה על כבוד הימים, צעד שני – המלאכות שאסורות במועד, צעד שלישי – איסור תספורת וכיבוס, לסיום: האם מותר לכתוב בחול המועד?
האם מותר לעשות מלאכה בחגי ישראל? ומה לגבי בישול מאכלים לצורך סעודת החג? והכי חשוב: מה חייבים לדעת לפני שמתחילים לבשל במהלך החג?
לאתרוג יש טעם וריח. לפירות הדקל יש טעם אך אין להם ריח. ההדסים מפיקים ריח נעים, אך אין בהם טעם, ואילו ענפי הערבה הם חסרי טעם וריח כאחת.
מהי הסוכה ביסודה? - סוכת זיכרון לחיינו במדבר, וכפי שנאמר: ״למען ידעו דורותיכם, כי בסוכות הושבתי את בני ישראל, בהוציאי אותם מארץ מצרים״ (ויקרא כ״ג, ל״ט).