כנראה שכשר זה גם משתלם

תעודת הכשר לא רק משתלמת בעולם הבא, גם בעולם הזה יש לה יתרונות. כך ניתן ללמוד מהחלטת  רשת מסעדות העופות המצופים קנטאקי פרייד צ'יקן, שהשלוחה הישראלית שלה, KFCישראל, ביצעה בחודשים האחרונים מהלך על פיו תהפוך הרשת לכשרה.

ואולם, היות והרשת הינה רשת בינלאומית אשר מתכוניה הינם סודיים ומתבצעים באופן אחיד בכל הסניפים, היה צורך באישור מיוחד מהנהלת הרשת הבינלאומית לשנות מרכיבים שונים שבהם התגלעו בעיות כשרותיות.

הודות לאישור מיוחד שניתן לה מהרשת העולמית, KFC ישראל מודיעה כי תחל לשווק את מנות בשר העוף האמיתי שלה בציפוי אבקת סויה כשרה במקום אבקת החלב. האישור הושג אחרי שנתיים של דיונים ומשאים ומתנים, זאת משום שאבקות החלב מהוות כבר יותר מיובל שנים חלק בלתי נפרד מציפוי העוף המפורסם של KFC בכל העולם, והן אלה שמעניקות לו את גוון טעמו הייחודי.

האבקות הכשרות שיחליפו את אבקות החלב, הן אבקות סויה בטעם חלב שאושרו על ידי מעבדות קנטאקי פרייד צ'יקן בדאלאס. הודות לפיתוח זה תוכל הרשת העולמית לפתוח סניפים כשרים במקומות אחרים בעולם, שבהם ריכוזי אוכלוסיה יהודית גבוהה.

לדברי KFC ישראל: הטעם החדש זהה למקור. המהלך שהביא לפיתוח המרכיב החדש נבע מבקשות של צרכנים רבים בארץ להימנע מערבוב בין החלב לבשר.

לקנטאקי פרייד צ'יקן עשרה סניפים בישראל – שניים מהם כשרים למהדרין בעוד השאר פועלים בימי שבת. על פי התכנון במהלך 2009 תחנוך הרשת שלושה סניפים נוספים
 
על פי ידיעה שהתפרסמה בynet