חותמת כשרות לתנורים

במסגרת ההכשרה, בוצעו בתנור שינויים שונים שמבטחיים הפרדה מוחלטת וחד משמעית בין בשר וחלב ושימוש כשר למהדרין על פי חומרת ההלכה.

מוועד הכשרות של בד"ץ העדה החרדית נמסר, כי לצורך ההכשרה נערך ביקור מקדים בחברת "ניופאן" בהשתתפות רבני הבד"ץ: הגאון ר' מאיר ברנסדופר זצ"ל שהתמסר לפרוייקר זה וטרח והגיע עד למקום, יבלחט"א הגאון רבי אברהם יצחק אולמן שליט"א והגאון רבי נפתלי פרנקל שליט"א.

הצוות ערך בדיקה מקיפה בשיתוף מהנדס החברה, במהלכה פורק התנור עד היסוד ובהתאם לנתונים שהתקבלו נוסחו הנחיות ותיקונים שיש לבצע בתנור.

בהמשך, יצא מפקח כשרותי מטעם הבד"ץ למפעלי דלונגי באיטליה, שם בוצעו השינויים בהתאם להנחיות הרבנים.

"בכדי לאפשר הפרדה מוחלטת בין בשר בחלב, יש לוודא שהתנור מתפצל לשתי יחידות נפרדות", אומרים בוועדת הכשרות, "ההפרדה חייבת להתבצע באמצעות ברגים ולא על ידי ריתוך היות ו"חם מקצתו חם כולו".

ראשית, פיקחנו על כך שבתנור דלונגי תהיה הפרדה מוחלטת על ידי שתי יחידות שונות ובאמצעות ברגים. בנוסף, בכדי למנוע מצב של נזילות תבשילים מהתא העליון לתא התחתון, הותקן, ב"דלונגי" פס הפרדה בין תא לתא וסודרה פתיחה בזווית בולטת של דלת התנור, המונעת טפטוף של נוזלים מדלת לדלת.

במקביל, בכדי למנוע גם מצב של בריחת אדים, הושם דגש על קיומן של גומיות בארבעה צדדי התנור המבטיחות סגירה הרמטית ומניעת בריחת אדים.

בוועד הכשרות של הבד"ץ מדגישים, כי תנור "דלונגי" המאושר מציע שימוש רצוף וכשר למהדרין ללא כל חשש ומציג כיום תנאים מהודרים ביותר, כגון: הפרדה מוחלטת באמצעות ברגים, דלת בולטת המונעת נזילות, גומיות מארבעה צדדי התנור- המונעת בריחת אדים וכדומה.

מחברת "ניופאן", המשווקת את דלונגי נמסר, כי מטרת היציאה במהלך לקבלת הכשרות המהודרת, הינה להרחיב את קהל הצרכנים –  יראי השמיים ולאפשר לצרכנים לעשות שימוש שוטף על פי מירב דקדוקי ההלכה וללא כל חשש.

בניופאן מדגישים, כי דלונגי תמשיך תמשיך לדאוג לקהל החרדי שומר המצוות ולספק את התנורים הטובים והמהודרים ביותר, כפי שנעשה כבר שנים רבות.