מלאכת מבשל

אין כמו גלידה חמה כדי לסיים בה את ארוחת השבת המשפחתית עם טעם מתוק בפה. נכון, החורף כבר כאן וגלידה קפואה לא ממש תתאים אבל בדיוק לשם כך המציאו את הגלידה החמה. כל שעל עקרת הבית לעשות הוא להגיש את הגלידה בצלחות, ליצוק עליה את הרוטב הרותח וכך להניח אותה לפני הסועדים. זהו. היא לא צריכה לדאוג. הם ודאי ייהנו. כך גם נהגו בשבתות החורף אצל משפחת עמינדב, עד שאב המשפחה למד על מלאכת מבשל האסורה בשבת והחל לחשוב: אולי אסור ליצוק את הרוטב על הגלידה ולגרום לה להתחמם ולנמס מפני מלאכת מבשל? הרי גם כאן נגרמת במובן מסוים פעולת בישול?